Alweer nieuw Broodfonds in Almere

Het gaat hard met de broodfondsen: per 1 februari bestaan er in Nederlands 441 met in totaal 19.750 leden. De groei is ook in Almere merkbaar. Op woensdag 17 april is er een bijeenkomst voor een nieuw broodfonds.


Een broodfonds biedt een alternatief voor de dure ziektekostenverzekering. Een broodfonds bestaat uit minimaal twintig tot maximaal vijftig ondernemers, die elkaar kennen en vertrouwen. Ze zetten elke maand een vast bedrag opzij. Wie langdurig ziek is, krijgt van de anderen schenkingen om van te leven, voor maximaal twee jaar. De eerste maand is voor eigen risico. 99% van de mensen die ziek worden is binnen twee jaar weer aan het werk. Deelnemers kunnen zelf het schenkingsniveau kiezen dat bij het inkomen past. Wie kiest voor een hoge schenking, schenkt ook meer aan de zieken in het broodfonds. Het is belangrijk dat de deelnemers elkaar vertrouwen, daarom is het belangrijk dat men elkaar kent en dat de bijeenkomsten bezocht worden.

Almere


Omdat een Broodfonds financieel aantrekkelijk is, wint het aan populariteit. Na Broodfonds Almere en Broodfonds Weerwater (tegenwoordig vooral in Lelystad actief) is het jongste Broodfonds ‘Allen voor 1’ na een half jaar alweer volgestroomd. Er wordt daarom een nieuw initiatief gestart.
Expert Jos van Bussel geeft namens de BroodfondsMakers op woensdag 17 april een voorlichtingsbijeenkomst bij restaurant Tang Dynastie aan de Evenaar (inloop vanaf 19.00 uur, start 19.30 uur). Ondernemers die geïnteresseerd zijn in een betaalbare voorziening voor arbeidsongeschiktheid zijn van harte welkom. Aanmelden kan via www.broodfonds.nl.

Artikel geplaatst op: 07 februari 2019 - 09:57

Gerelateerd

Delen