13,3 miljoen euro voor stimulans Flevolandse economie

De provincie Flevoland, de Rijksoverheid en het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) van de Europese Unie geven de economie in Flevoland een stimulans van 13,3 miljoen euro.

Dat geld komt beschikbaar in een nieuw fonds voor het Flevolandse midden- en kleinbedrijf, het TMI Proof of Concept Fonds Flevoland (POC Fonds). Het gaat om een zogenoemd ‘Proof of Concept’-fonds, wat ondernemers de kans biedt hun innovaties en plannen te toetsen op haalbaarheid. Het stimuleren van innovatie is essentieel voor de bevordering van economische groei in Flevoland, een belangrijke doelstelling van de provincie. Gedeputeerde voor economie Jan Nico Appelman is opgetogen: “De afgelopen jaren stond gebrek aan kapitaal daadwerkelijke innovatie in de weg. Zonde, want we hebben ontzettend veel MKB’ers met goede ideeën. Met dit fonds lossen we dus een concreet probleem op.”

Flevoland Capital
Flevoland Capital gaat het fonds beheren. Ger de Bruin, directeur van Flevoland Capital, onderstreept de noodzaak van het fonds “De zogenaamde proof-of-concept-fase is belangrijk, maar risicovol voor ondernemers. Hij of zij kijkt dan naar technische haalbaarheid en marktpotentie. Dat kost geld en tijd, en laten ondernemers die allebei per definitie niet over hebben. Daarom kiezen we juist voor financiering van deze fase.”

Kennis en netwerk
Naast financiële steun, staan de mensen van Flevoland Capital ook klaar om ondernemers te helpen met hun kennis en netwerk. Met de openstelling van het POC fonds gaan er voor ondernemers in Flevoland veel deuren open. Die naar kapitaal, maar ook naar  kennis en expertise. De Bruin: “We roepen ondernemers op om zich bij ons aan te melden met hun plannen via de website www.pocfondsflevoland.nl.”

Flevoland Groeit
Om de introductie van het fonds kracht bij te zetten, wordt op 28 september het Flevoland Groeit Event georganiseerd op Lelystad Airport. Deze dag is speciaal bedoeld voor ondernemers met groeiambities en wordt georganiseerd door de provincie Flevoland, in samenwerking met onder andere VNO-NCW en Flevoland Capital. BNR Nieuwsradio zendt deze dag live uit vanaf locatie.

Artikel geplaatst op: 14 september 2018 - 13:40

Gerelateerd

Delen