Corona-maatregelen goed uitvoerbaar dankzij Oostwouder Events

 

Het zag er veelbelovend uit begin maart dit jaar voor Oostwouder Events. De orderportefeuille van het Almeerse bedrijf dat gespecialiseerd is in het aanleveren van alle benodigdheden voor ieder soort evenement, was goed gevuld. Totdat Corona roet in het eten gooide. Oostwouder Events besloot echter om niet bij de pakken neer te gaan zitten en greep deze tijd aan om creatieve oplossingen te bedenken en hiermee ondernemers te ondersteunen met alle maatregelen die ze in acht moeten nemen.

Jacco Oostwouder en André Groen. (Foto: aangeleverd).

“Als leverancier zijn we al gewend om met de klant mee te denken,” vertelt André Groen, mede-eigenaar samen met Jacco Oostwouder. “We leveren de meeste materialen voor grote en kleine evenementen in de vorm van tenten, podia, meubilair, marktkramen en aanverwante artikelen. Zo zijn we verantwoordelijk voor alle grote publieks-evenementen in Almere zoals bijvoorbeeld Koningsdag, Bevrijdingsdag en Almere Haven Festival. Allemaal evenementen die nu afgelast zijn omdat deze vergunningplichtig zijn en dus niet door mochten gaan.”

 

In de beginweken van de coronacrisis werden alle lopende grote én kleine opdrachten geannuleerd. Een bijzonder fenomeen zoals nog nooit eerder meegemaakt door het bedrijf, maar desondanks werd besloten direct te handelen naar deze unieke situatie.

“Wat we gedaan hebben: onze feest- en festivaltenten zijn verhuurd aan de zorgsector. In samenwerking met de gemeente werd gezocht naar mogelijkheden om de weekmarkten toch doorgang te laten vinden. Door dranghekken (om bezoekersstromen en aantallen te reguleren), sanitair voorzieningen zoals mobiele handen-was-units en tijdelijke toiletvoorzieningen konden de weekmarkten doorgaan,” vertelt Groen.

 

“Wij denken mee met de behoefte van de klant”

 

Voor het winkelend publiek zijn in opdracht van de OVSA (Ondernemersvereniging Stadscentrum Almere) betonbakken met informatieborden ontwikkeld. Waardoor het publiek wordt gewezen op de coronaregels en aanpassingen in de looproutes door het centrum. Met zowel eigen als nieuw aangeschafte materialen zijn Groen en Oostwouder er in geslaagd om tijdens de crisis niet alleen hun eigen bedrijf door te laten gaan, maar zijn ook de winkeliers, marktondernemers en hun klanten in staat gesteld om verantwoord te winkelen.

 

In de nabije toekomst zal bij evenementen een nadruk komen te liggen op zowel hygiëne als 1,5-meter maatregelen. Het is goed om te weten dat Oostwouder Events hiervoor alle materialen beschikbaar heeft en snel levert. Bijvoorbeeld met tijdelijke tent-accommodaties, dranghekken, afzetpaaltjes en mobiele sanitair voorzieningen. Ook door gebruik van marktkramen kan publiek op een verantwoorde manier op afstand samen gebracht worden op een bijeenkomst of evenement. Groen besluit: “We helpen de ondernemers graag en denken met ze mee. Ze kunnen ons daarom altijd bellen voor vragen en dan bespreken we de mogelijkheden.” 

 

Oostwouder Events

De Huchtstraat 23 | 1327 EB Almere | Tel : 036-5253227

Oostwouderevents.nl

 

Artikel geplaatst op: 10 juli 2020 - 06:27

Gerelateerd

Delen