PGN kan bogen op een historie van meer dan 100 jaar

Het Almeerse bedrijf heeft zijn oorsprong in Canada, waar het in 1882 werd opgericht. In 1912 werd de eerste vestiging onder de naam Paragon geopend in de Amsterdamse Warmoestraat en na de olympische spelen in 1928 werd een nieuwe drukkerij gebouwd bovenop het voormalig olympisch zwembad in Amsterdam. In 2004 verhuisde PGN naar de huidige locatie aan de Antennestraat en werd de naam Paragon omgedoopt in Printing Group Netherlands, kortweg PGN.

 

Robin de Vries en Ronald Eevenaar . (Foto: Fred Rotgans).

Dat PGN niet te vergelijken is met online drukkerijen benadrukt zowel Robin de Vries, commercieel directeur, als Ronald Eevenaar, drukwerkadviseur bij PGN. “Goedkoop is vaak duurkoop, ook in de wereld van de grafische print. Online drukwerk bestellen is niet zo eenvoudig als het lijkt en het is altijd maar de vraag wat er uiteindelijk op je deurmat valt. Bij ons weten klanten dat het perfect geregeld gaat worden, zonder dat ze er zelf iets voor hoeven te doen. Wij komen nog bij de klant langs, de klant vertelt zijn wensen en vervolgens regelen wij alles. Daarin zijn wij echt uniek."

 

Waarom wij Printing Group heten?

“Omdat wij de hoofdvestiging zijn van 16 Nederlandse grafische bedrijven. Naast deze 16 bedrijven heeft PGN ook partners over de grens zoals o.a. in de Baltische staten. Zaken doen met PGN betekent dus dat je de directe beschikking hebt over de kennis en de mogelijkheden van al deze bedrijven.”

Het faillissement van een gerenommeerde collega als drukkerij Teewes laat zien dat ook de grafische branche het zwaar heeft in deze coronacrisis. Door onze brede achterban hebben wij gelukkig extra mogelijkheden en zijn wij minder kwetsbaar. Dit komt ook omdat PGN werkelijk alles kan leveren wat bedrukt moet worden. Van visitekaartje tot aan DM acties maar ook signing en wij denken daarin graag met de klant mee. Een mooi voorbeeld hiervan is goed te zien bij voetbalclub Almere City. PGN is naast sponsor ook de vaste leverancier voor al het drukwerk van Almere City FC, inclusief alle spandoeken rondom het veld.

De Vries: “Het is goed mogelijk dat je drukwerk tegen-komt dat door PGN is geproduceerd. Wij produceren niet alleen drukwerk maar wij printen en verzenden dit ook nog eens voor onze klanten. Een voorbeeld hiervan is de dagelijkse verwerking van duizenden doseerkalenders voor de trombosepatienten in Nederland. Vijf dagen per week, jaar in jaar uit, allemaal vanuit Almere.”

 

Internationaal

Maar ook elders in Nederland en zelfs in het buitenland vinden klanten hun weg naar het Almeerse bedrijf. De Vries: “We hebben klanten van Den Helder tot Maas-tricht en daar nog ver voorbij, juist omdat we een compleet pakket aanbieden. En waar de klant zich ook bevindt, we komen gewoon naar ze toe.”

Eevenaar beaamt dat: “En om heel eerlijk te zijn, vind ik dat ook het leukste van mijn werk: het persoonlijke contact met onze klanten en zorgen dat we een langdurige relatie met ze opbouwen. Dat is waar we het voor doen.”

 

Printing Group Netherlands

Antennestraat 27 | 1322 AH Almere | 036 547 45 40

www.printinggroup.nl

Artikel geplaatst op: 10 juli 2020 - 06:12

Gerelateerd

Delen