Column Rabobank: Alle zeilen bij

 

Talloze ondernemers staan voor grote uitdagingen. ‘Hoe overleef ik de crisis?’ is de vraag waar het nu om draait. Ook bij de bank hadden we de nodige uitdagingen in deze hectische periode en moesten we razendsnel inspelen op de coronamaatregelen en alle zeilen bijzetten om ondernemers en huishoudens te helpen om zo goed mogelijk door deze periode heen te komen.

 

Ferry Schuurman. (Foto: aangeleverd.)

Allereerst is de Rabobank samen met andere banken direct in overleg gegaan met ministeries om te kijken naar regelingen, zoals de verbreding van de Borgstelling MKB-kredieten (BMKB). Hierdoor kunnen banken gemakkelijker en sneller financieringen verstrekken. Ook is de premie van de BMKB verlaagd en het garantiepercentage van de overheid verhoogd. Rabobank creëerde mogelijkheden voor klanten om hun aflossings- en leaseverplichtingen uit te stellen. Ons MKB team doet haar uiterste best. Door bijvoorbeeld kennis uit te wisselen, tips, betaalpauzes aan te bieden of een extra lening voor bijvoorbeeld salarisbetalingen. Ik ervaar dat de rol van sparring partner of gewoon het bieden van een luisterend oor, ook al heel veel doet. Het is belangrijk om in contact te blijven met elkaar. Zo hebben mijn collega’s uit het MKB team intensiever contact met onze klanten en ben ik zelf lid van het kern-team waarin ook de gemeente, VBA en de ondernemersvereniging zijn aangesloten. We helpen en versterken elkaar.

 

Zoals Johan Cruijff al zei, “Ieder nadeel heeft z’n voordeel”. Enerzijds de bedrijven voor wie het allemaal heel spannend is en anderzijds zijn er nu ook ondernemers die de kansen grijpen die deze crisis biedt. We zien dus ook veel nieuwe initiatieven ontstaan.

 

Als coöperatieve bank en als grootste bank in het MKB kunnen we juist nu onze bijdragen aan Almere leveren. De juiste verwachtingen managen en waarmaken is een uitdaging. Er is al ontzettend veel werk verzet, niet alleen op zakelijk, maar ook op maatschappelijk gebied. Wat dat betreft zie ik de creativiteit en de saamhorigheid overal terug in Almere. Een ondernemende stad met een positieve ‘Dit kan wel’ - houding waar we met zijn allen best trots op mogen zijn.

 

Ferry Huurman

Directievoorzitter Rabobank Almere

 

 

Artikel geplaatst op: 10 juli 2020 - 06:30

Gerelateerd

Delen