Column Recruit a Student: Hoe haal jij talent binnen?

Bij ons op kantoor hangt een quote van Johan Cruijff: “Ik heb geen geheim van succes. Gewoon je best doen, iets leuk vinden en goede mensen om je heen verzamelen. Want alleen kan je niks en met zijn allen kun je alles!” Het klinkt zo simpel, maar in werkelijkheid is het veel ingewikkelder. Hoe zorg jij ervoor dat je de juiste talenten in jouw team hebt?

 

Remco Breet. (Foto: Marco ter Beek).

Dé perfecte kandidaat bestaat helaas niet. Natuurlijk lukt het om met gemotiveerde kandidaten in contact te komen, maar deze leuke medewerkers hebben niet altijd de juiste studieachtergrond of relevante werkervaring. Daarom is het belangrijk om ook naar creatieve en duurzame oplossingen te kijken die juist op de lange termijn het verschil gaan maken; onze scholieren en studenten. Natuurlijk kan je een 18 jarige hbo-student nog niet direct inzetten als senior marketeer, maar kan je door middel van een stage of bijbaan wel motiveren om die senior marketeer van de toekomst te worden. Het voordeel van deze jonge flexibele medewerkers is dat je ze in kunt zetten waar en wanneer dat het hardst nodig is en dat je de student vanaf het eerste moment kunt begeleiden en opleiden.

 

In Almere barst het van de waardevolle samenwerkingen om jongeren en het bedrijfsleven bij elkaar te brengen. Professionals uit het bedrijfsleven geven bijvoorbeeld onder leiding van JINC sollicitatietrainingen aan scholieren en Almere On Stage brengt de werk-nemers van morgen al vroeg in contact met bedrijven. Ook Recruit a Student wil hier graag aan bijdragen. Vanuit onze positie kunnen we helpen met het maken van de juiste matches en het ondersteunen van nieuwe samenwerkingen tussen studenten en werkgevers. Dit is niet alleen duurzaam voor het Almeerse bedrijfsleven, maar hiermee kunnen we ook onze maatschappelijk verantwoordelijkheid nemen door studenten te helpen bij het maken van ingewikkelde keuzes over studie en werk.

 

Leg de focus dus niet alleen op korte termijn oplossingen, maar investeer ook in de toekomst en het jonge talent van Almere. Laten we het vooral samen doen, want alleen kunnen we niks, maar samen kunnen we alles!

 

Remco Breet
Eigenaar Recruit a Student Almere

Artikel geplaatst op: 10 juli 2020 - 06:04

Gerelateerd

Delen