Column Welkom Energie: Landelijk bedrijf en toch lokaal ondernemen

 

Jaap Bakker, directeur van Welkom Energie legt uit hoe dat zit.

In 2018 werd in alle stilte en letterlijk aan de keukentafel een nieuw energiebedrijf in Nederland opgericht. En die keukentafel stond in Almere waar inmiddels het hoofdkantoor van Welkom Energie is gevestigd in het WTC. Door een goed doordacht plan, een sterke visie en strategie staat er nu een serieus en snelgroeiend energiebedrijf dat landelijk opereert. Jaap wil echter ook graag een lokale signatuur aan zijn bedrijf geven en gedraagt zich als lokaal ondernemer.

 

Jaap Bakker. (Foto: aangeleverd).

 

Maar hoe doe je dat dan?

Omdat ik zelf in Almere woon en de stad in de afgelopen 4 jaar heb leren kennen en waarderen wil ik ook graag als inwoner en ondernemer mee helpe bouwen aan de stad. Om die reden ben ik lid geworden van de business club van Almere City, shirtsponsor van het voetbalteam en toernooisponsor bij tennisclub ATC Buiten.” Maar daarmee is het niet klaar.

 

Met Welkom Energie worden tal van lokale maat-schappelijke initiatieven ontwikkeld in samenwerking met Almere City. Het idee daarachter is dat je via de club ook mensen kunt verbinden. Onder die initiatieven zag je een enorm bedankje voor het ziekenhuispersoneel, de brandweer en de buschauffeurs, een lokaal initiatief voor een leuk avondje Sint werd financieel gesteund en voor het komende seizoen staan er weer een aantal gave initiatieven klaar.
Maar lokaal ondernemer ben je ook als je lokaal zaken doet. Dus probeert Welkom Energie zoveel mogelijk onderwerpen lokaal te beleggen zoals adverteren op EasyFM en in Almere Zaken, accountantsdiensten van Lentink, printwerk van Printing Group Netherlands, marketingdiensten van SenS Marketing en uiteraard kantoor in het WTC.

  

“Ik voorzie in de toekomst meer betrokkenheid bij tal van onderwerpen die de stad aangaan met als doel om samen met andere ondernemers iets positiefs toe te voegen aan het leefklimaat.” En dus roept hij ondernemers op om meer samen te bedenken en meer samen te werken. Je kunt niet alleen leren van elkaar maar ook meer bereiken met elkaar.
Heb jij een leuk initiatief of wil je meedenken met de lokale strategie van Welkom Energie? Neem dan contact op met Jaap. Je kunt hem op Linkedin vinden als je zoekt op “Jaap Bakker Welkom Energie”.

 

Jaap Bakker
Directeur Welkom Energie

 

Artikel geplaatst op: 10 juli 2020 - 06:10

Gerelateerd

Delen