Column Almere City Marketing: De Lente

Op het moment dat ik deze column schrijf, is het een spannende tijd. Normaal gesproken heb je bij de start van de lente zin om er weer op uit te gaan. Het is moeilijk te voorspellen wat het coronavirus precies voor effect zal hebben. Maar de maatregelen die getroffen zijn, maken dat het leven er op het moment even heel anders uitziet dan normaal.

Nik Smit. (Foto: aangeleverd)

 

Het is niet te voorspellen wat de gevolgen zijn voor de Almeerse ondernemers, bedrijven en zzp-ers. Op dit moment zijn alle theater- en horecagelegenheden in de stad gesloten en er zijn evenementen geannuleerd. De kantoren zien er leeg uit, omdat veel werknemers thuis werken. De meeste winkels zijn nog open maar houden zich aan de richtlijnen van het RIVM. Ik wil graag iedereen die getroffen wordt een hart onder de riem steken.

 

De stad is ondertussen op allerlei vlakken in beweging: Almere Haven en Almere Buiten krijgen beiden een stevige impuls vanuit stedelijke vernieuwing, er wordt gestaag doorgebouwd aan een fantastische poort naar de Oostvaardersplassen, Almere Centrum krijgt de komende jaren een verdriedubbeling van het aantal inwoners, we verwelkomen nieuwe bedrijven en er wordt de komende jaren nog meer groen toegevoegd aan de stad. Ondertussen wordt de roep om de ontwikkeling van Almere Pampus ook steeds luider… We wonen echt in bijzondere stad die nog elke dag geschiedenis schrijft en aan de toekomst bouwt.

 

Erop uitgaan om Almere te ontdekken kan op dit moment even niet in het groot. Ik hoop daarom dat we in het klein met het hele gezin gaan genieten van onze natuur. Als we ons houden aan de huidige richtlijnen die gelden, kunnen we in kleine groepjes genieten van de lammetjes die geboren worden en van de parken en natuurgebieden die weer groen gaan kleuren. Ik hoop dat we deze coronacrisis als stad gauw samen te boven komen.

  

Nik Smit

Directeur Almere City Marketing

 

Almere City Marketing heeft een duidelijke missie: de populariteit van Almere vergroten als plek om te wonen, ondernemen, studeren en bezoeken. Dit doen we in nauwe samenwerking met gemeente en marktpartijen. Ook samen met u? Neem contact op met ons op.

(036) 548 50 48 en www.almere-citymarketing.nl

Artikel geplaatst op: 14 april 2020 - 23:05

Gerelateerd

Delen