Column Flynth Accountants: Corona

Ook Flynth werkt sinds 13 maart in ploegen, 70% van de medewerkers werkt thuis. Flynth staat net als de rest van Nederland op haar kop, over iets anders praten dan over Corona lukt niet. Sinds 2 maart is de organisatie in de ban van het virus. Hoe dat gaat bij het nummer zes accountantskantoor van Nederland, vertel ik je hier.

Yvette de Bake. (Foto: aangeleverd)

 

De maand begon nog in een economisch hoogtij waar ondernemers aangaven vooral omzetgroei te zien. De vraag oversteeg het aanbod, een luxepositie die vooral productiestress met zich meebrengt. Focus op rendement. Maar op 2 maart keerde het tij en werden binnen Flynth al de eerste maatregelen getroffen, het verzoek aan eenieder thuis te werken bij verkoudheidsklachten en niet meer over de vestigingen te bewegen. Wij zijn een open organisatie, onze adviseurs werken landelijk op 60 vestigingen. Dit moeten zij nu via Skype gaan organiseren. Alle Flynth bijeenkomsten zijn afgelast. Vanaf maart werkt Flynth vanuit huis, de kantoren worden beperkt bemand zodat de werkzaamheden die nog niet gedigitaliseerd zijn ook kunnen worden voortgezet. Opvallend dat ik mensen moet aansporen om thuis te blijven, eigenlijk werkt iedereen liever op kantoor.

 

Flynth heeft de meeste van haar werkzaamheden gedigitaliseerd, natuurlijk heeft niet iedereen de meest ideale werkplek en is het overleggen via Skype erg wennen. Maar het kan. Alleen die kinderen, die snappen het nog niet helemaal, tijdens conference calls komen ze voortdurend in beeld, maar als dat het ergste is dan kan ik niet klagen. We hoeven tenminste (nog) niet dicht.

 

Op zaterdag 14 maart lanceerde Flynth een Corona helpdesk voor ondernemend MKB. Van maandag tot en met zaterdag van 8:00 tot 20:00 uur staat Flynth voor u klaar.

 

#TOF (TrotsOpFlynth)

Onze cliënten maken massaal gebruik van de Corona helpdesk die met spoed is opgetuigd, nog voordat we zelf precies weten wat alle steunmaatregelen van de overheid gaan brengen gezien deze dagelijks worden aangepast en geüpdatet. Belangrijkste onderwerpen vanaf dat moment:

1. Werktijdverkorting
2. Steunmaatregelen
3. Liquiditeit
4. Gebeurtenissen na balansdatum, continuïteit en de impact daarvan op de controle-, beoordelings- en samenstelverklaring.

 

STERKTE ALLEMAAL!

 

Yvette de Bake

vestigingsdirecteur Flynth Almere

Artikel geplaatst op: 14 april 2020 - 23:22

Gerelateerd

Delen