Triade gaat 72 woon- en werkplekken bouwen

Zorgorganisatie Triade gaat een nieuw woon-zorgcomplex bouwen aan de Sieradenweg in Almere. Hiermee wil Triade de vraag naar woon- en werkplekken voor mensen met een verstandelijke beperking die o.a. intensieve begeleiding nodig hebben aanpakken.

 

Afien Spreen (raad van bestuur Triade) en Gert van Uffelen (Zenzo Maatschappelijk Vastgoed). Foto: aangeleverd.

Dit grote nieuwbouwproject vraagt een zorgvuldige voorbereiding. Bijzonder hierin is de samenwerking met cliënten, hun familie, buurtbewoners en de gemeente. Afgelopen week werd het contract ondertekend met Zenzo Maatschappelijk Vastgoed uit Amersfoort. Een organisatie die gespecialiseerd is in bouwen voor de zorg in buurten en wijken.

 

Begeleiding
"Met de bouw van een nieuw complex kan een groot aantal mensen een passende woon- en werkplek worden aangeboden", zegt bestuurder Afien Spreen. "Het gaat om een gevarieerd aanbod voor mensen met een verstandelijke beperking soms in combinatie met psychiatrische problematiek. Sommigen mensen kunnen zelfstandig wonen met begeleiding, maar er komen ook woonplekken voor mensen die intensieve begeleiding nodig hebben. Voor deze mensen is het belangrijk dat er veel rust en ruimte is. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een plek waar dit mogelijk is".

 

Oplevering
Samen met de gemeente is de locatie aan de Sieradenweg in Almere, grenzend aan het voedselbos, uitgekozen. Hier is voldoende rust en structuur om te wonen en er is ruimte voor creatieve en fysieke activiteiten, zoals werken met hout, schilderen, tuinieren, mozaïek en kaarten maken, koken en bakken. Op dit moment wordt gewerkt aan de uitwerking van het ontwerp van een woon- en werklocatie voor 72 mensen. Zodra het eerste ontwerp klaar is delen Triade en de gemeente het ontwerp met cliënten, hun familie en de buurtbewoners. De prognose van oplevering is eind 2021.

Mensen met een Wlz indicatie VG6 of VG7, dit is een indicatie voor wonen met begeleiding, kunnen zich vanaf nu aanmelden voor een woon- en werkplek op de Sieradenweg. Voor meer informatie kan contact opgenomen worden via: 088 323 2132 of intake@triade-flevoland.nl.

 

Artikel geplaatst op: 14 januari 2020 - 10:34

Gerelateerd

Delen