Running Dinner levert ruim 8.000 euro op voor vervulling wensen ouderen

STAD CENTRUM – Het jaarlijkse ‘Running Dinner’ van de Tafelronde Almere 155 bracht donderdag 8.155 euro op voor ‘Gouden Dagen’ van Polderburen Almere. Deze stichting om het leven van ouderen kleur te geven door het vervullen van wensen van ouderen. “Met dit opgehaalde bedrag kan de stichting Gouden Dagen zo’n 105 wensen vervullen”, aldus Jacco van der Velde, voorzitter van de Tafelronde Almere 155.

Burgemeester Franc Weerwind opende het Running Dinner. (Foto: Fred Rotgans)

Burgemeester Franc Weerwind opende het Running Dinner in de burgerzaal van het stadhuis. De 180 deelnemende ondernemers gebruikten die avond drie gangen, telkens in een ander restaurant: Restaurant Sizzling Deluxe, Hudson Bar & Kitchen, Le Baron en Anno. Op die manier kwamen de ondernemers in contact met andere ondernemers, waardoor een unieke netwerkbijeenkomst ontstond. Iedere deelnemer kreeg via een sms te weten naar welk restaurant hij zich voor de volgende gang van het menu mocht begeven. Het was dus telkens een verrassing. Het dessert werd gezamenlijk genuttigd, waarna de ondernemers de avond konden afsluiten met een gezellige borrel.

Na afloop van het diner werd de cheque overhandigd aan Stichting Gouden Dagen van Polderburen. “Met deze geweldige opbrengst kunnen heel wat wensen worden vervuld”, aldus Van der Velde. “Het gaat hier om ouderen in hun laatste levensfase die graag bijvoorbeeld nog een keer naar de dierentuin willen of een patatje willen halen. Een dergelijke wens kost gemiddeld 75 euro.”

De negende editie van het Running Dinner werd dit jaar voor het eerst in Almere Centrum gehouden. “Dit is ons goed bevallen. Volgend jaar houden we het daarom weer in Almere Centrum.”

De Tafelronde Almere 155 komt iedere twee weken bij elkaar en heeft nog plaats voor nieuwe tafelaars. Meer informatie: www.tr155.nl.

Artikel geplaatst op: 23 februari 2018 - 11:58

Gerelateerd

Delen