Seminarie BV na Alnovum op jacht naar meer panden
‘We zien kansen in de groei van Almere’

Het Alnovum, nu nog eigendom van de gemeente, is aangekocht door Seminarie BV uit Bavel en wordt omgebouwd tot een viersterrenhotel met kantoorruimtes. De Brabantse projectontwikkelaar ziet kansen in het groeiende Almere en is op jacht naar meer panden in het centrum.
Het Alnovum krijgt een metamorfose. Het wordt een combinatiegebouw van hotel en kantoorruimte. (Foto: Fred Rotgans)

“Wij geloven bij Seminarie BV in combinatiefuncties van gebouwen”, zegt directeur Pieter Bosma. Het Alnovum past goed in die gedachte. Het pand bestaat uit een grote witte toren en een kleinere zwarte toren. Bosma: “De zwarte toren wordt een viersterrenhotel met 120 kamers en ook horeca. De witte toren bestaat uit kantoorruimtes met daarbij vier tot zes vergaderruimtes. Het auditorium dat in het pand gevestigd is krijgt een technologische upgrade.”
Seminarie hanteert bij de aankoop van vastgoed vaak de combinatiemodellen, in dit geval de combinatie van hotel met kantoren. “Het Alnovum past precies in dat concept”, stelt Bosma die verwacht dat het verbouwde Alnovum in de zomer van 2018 de deuren opent. Precies op dat moment zal ook de Martineztoren, op een steenworp afstand van het Alnovum, de deuren openen. Ook deze wolkenkrabber krijgt een combinatiefunctie van hotel, kantoren en leisure. Bosma: “Ik zal eerlijk vertellen dat wij, naast het Alnovum, aanvankelijk ook onze pijlen gericht hadden op de Martineztoren. Het Alnovum is een topgebouw en we zijn bijzonder blij met deze aankoop. Het past heel goed bij onze filosofie.”
Zoveel hotelruimte erbij in het centrum van Almere - is dat niet teveel van het goede? Bosma meent van niet. “Hotels versterken elkaar. Bovendien is Almere sowieso een gewilde locatie om te investeren, want de stad groeit en biedt veel kansen. In Amsterdam mogen zich bijna geen nieuwe hotels meer vestigen en de toeristen moeten toch érgens naar toe. We zijn daarom geïnteresseerd om meer panden in het centrum van de stad aan te kopen. Er is nog niets concreet, maar we zetten er momenteel wel op in. Dan gaat het ook om panden met een multifunctionele indeling, bijvoorbeeld ook met woonfunctie.”

Booming

De huizenmarkt in Almere is momenteel al ‘booming’ (Almere is de nummer 1-zoekopdracht op Funda), het zakelijke vastgoed is nu kennelijk ook gewild. “Dat komt omdat Amsterdam aan het dichtslibben is”, legt Bosma uit. “Niet alleen omdat hotelkamers er schaars worden, maar ook omdat de kantoorruimte er steeds onbetaalbaarder wordt. Dat heeft verschillende factoren, één daarvan is dat verschillende financials vanwege de Brexit uit Londen vertrekken en op zoek gaan naar andrere steden, waaronder Amsterdam en omgeving. Hun personeel zal er gaan wonen. En in Almere is nog ruimte genoeg. De stad groeit en onze verwachting is dat die groei voorlopig zal aanhouden. Als projectontwikkelaar spring je op die ontwikkelingen in – daarom kijken we om ons heen naar meerdere panden in de stad. Maar we beginnen met het Alnovum. We zien dat als een mooie uitdaging.”
Als alles volgens plan verloopt worden de papieren in september aan de gemeente overhandigt, daarna volgt de verbouwing die dan in de zomer van 2018 voltooid moet zijn.

Alnovum

Het Alnovum was eigenlijk het eerste hoge gebouw dat gevestigd werd in de zakelijke zone achter het centraal station. Het bestaat uit een witte en een zwarte toren. Het pand bood lange tijd onderdak aan ondernemers en onderwijsinstellingen maar de afgelopen jaren kwam daar de klad in. Kantoorgebouw Het Alnovum is verkocht aan vastgoedontwikkelaar Seminarie BV. Het markante gebouw in het zakencentrum van Almere is eigendom van de gemeente Almere en stond al langere tijd leeg.
Artikel geplaatst op: 06 september 2017 - 09:46

Gerelateerd

Delen